loader image

Presentació general de la fira i la seva imatge gràfica

El 12 de desembre s’ha fet la presentació pública de la próxima edició de la fira de la botifarra. S’ha comptat amb la presència d’una bona representació dels sectors que hi són presents en cada edició, com l’Associació Agrària de La Garriga, i els cansaladers locals. 

Meritxell Catalán, regidora de promoció econòmica, ha fet una presentació del nou projecte. Un model que s’ha volgut revisar per consolidar-ne la seva viabilitat futura, i donar-li un sentit i una personalitat reforçada. Els trets que s’han volgut destacar són el marcat caràcter agroalimentari, i el suport al producte de proximitat, no només durant les dates de la fira, sinó tot l’any.

Gregori Vizcaino, coordinador de la fira, ha fet una breu presentació de la proposta comercial i de les activitats, que s’ampliarà més endavant una vegada tancada la participació i el programa general. Una de les novetats d’enguany serà la distribució dels expositors en ‘mostres temàtiques’, i la programació de diferents activitats a Can Raspall. 

S’ha volgut destacar la bona acollida que ha tingut la proposta entre els diferents agents implicats. Igualment es remarca la predisposició i alt nivell d’implicació dels diferents col.lectius i entitats col.laboradores. En aquesta línia s’ha avançat que la mostra gastronòmica estarà coordinada per l’associació MEXCLA’T que ja s’encarrega de la gestió de la ‘ruta del pintxo’.  

Marina Redolad ha fet la presentació de la nova gràfica de la fira. Una imatge que vol posar en valor el producte estrella, la botifarra, alhora que permet explicar visualment que la fira inclou la botifarra i molts altres elements, com la vessant lúdica i activitats de tota mena. Es compagina ‘tradició’ i ‘innovació’, en una gràfica molt elegant que efectivament ‘tracta la botifarra com una joia artesana’. Com a novetat també s’ha modificat el text descriptiu de la fira, eliminant la preposició ‘de’ del títol. Així, passarà a dir-se, ‘Fira de la botifarra – La Garriga’, amb la intenció de donar-li un caràcter més ambiciós pel que fa al seu posicionament i com a referència en l’àmbit català. 

L’alcaldessa de La Garriga ha fet la cloenda de l’acte, convidant a tothom a seguir fent aportacions i a participar-hi, per millorar un projecte que vol ser de territori.

 

Fira de la Botifarra - La Garriga