loader image

Un projecte que creix amb la participació de les entitats

Per poder assolir aquest repte s’ha comptat amb la implicació del mateix sector cansalader, del sector productord’entitats i d’associacions.

Sector cansalader de la Garriga

Tot i no estar constituïts formalment com a entitat, l’ànima de la fira és el sector cansalader local, que és el principal grup de referència dins del comitè organitzador a l’hora d’establir les grans línies d’actuació de la fira.

La marca comercial ‘botifarra de la Garriga’ està registrada pel mateix ajuntament, i en el marc d’un pla més ampli, s’està començant a treballar per potenciar la promoció d’aquesta marca i la consolidació de l’equip de persones productores implicades.

Associació agrària de la Garriga

La comarca del Vallès és molt rica en entitats i associacions agràries, i la Garriga compta amb un col·lectiu productor divers de gran qualitat.

La seva habitual participació en la fira, precisament, ha permès impulsar aquest caràcter identitari i de producte de territori, que es vol ampliar a tota la comarca.

A més de l’exposició i venda dels productes locals, l’Associació Agrària ha configurat un atractiu programa d’accions paral·leles.

Xarxa de productes de la terra del Vallès Oriental

Per completar l’oferta principal de cansaladeria i de producció de la Garriga, aquesta nova edició vol eixamplar l’oferta amb altres sectors de proximitat. La millor manera de fer-ho ha estat poder comptar amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i el projecte liderat per la Diputació de Barcelona,  ‘Xarxa de productes de la terra VO’.

Aquesta agrupació compta amb més d’un centenar de persones que cultiven productes de l’horta, derivats làctics, begudes, olis, herbes, llegums, cereals, alguns d’ells amb una especial singularitat com l’oli Vera del Vallès, vi DO Alella, les mongetes del ganxet, o els borregos de Cardedeu.

Mexcla’T

Un dels principals atractius de la Fira de la Botifarra ha estat sempre la mostra gastronòmica que, seguint amb la renovada imatge gràfica de l’esdeveniment, s’anomenarà enguany Buti Tast.

Coneixent la dilatada experiència del projecte Mexcla’t pel que fa a l’organització de la Ruta del Pintxo de la Garriga, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb aquesta entitat perquè gestionin el Buti Tast.

Això permetrà millorar-ne el servei a la gent visitant, així com arribar a tot el col·lectiu de restauració de la Garriga, oferint-hi una àmplia i diversa oferta gastronòmica per a tots els públics.

Altres col·laboracions

Tradicionalment, i pel que fa al sector cansalader, s’ha comptat amb el suport del Gremi de la Carn.

Enguany, per primera vegada s’han iniciat converses directes amb la Direcció General d’Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, que també col·laboraran amb activitats i suport promocional.

Paral·lelament al sector agrari i agroalimentari, la fira sempre ha comptat amb el suport i participació d’altres entitats i serveis del municipi, com és l’associació cultural Corpus de la Garriga, l’associació dels Tres Tombs i els geganters de la Garriga. Enguany s’està confeccionant un extens programa d’activitats amb la participació de totes aquestes entitats.

Així doncs, un dels èxits de la Fira de la Botifarra és la implicació de les entitats i de tot el sector, que configura un projecte orientat a les necessitats reals de l’àmbit de la producció, recolzant-los i contribuint a la seva promoció, no només durant els dies de la fira, sinó d’una forma continuada tot l’any.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fira de la Botifarra - La Garriga